Píseň HALLO = pop/country megahit čekající na schopného zpěváka s fajn kapelou, najdou se?

s pozdravem Hallo k vám přivádím další své ze šuplíku vytažené písňové dítě roku 1980 se zajímavým rodokmenem + kouskem mého osobního příběhu. Lehce se vám svěřuji o mém snažení při psaní písniček i demo snímkem HALLO naYouTube:-)

milí spolublogeři, dík vašemu zájmu vás chci především informovat,
že jsem k předešlým článkům pro info přidal pár svých prvotních základních demo nahrávek - díkPZ

- má píseň HALLO - pokus první 1982 -

Když ze mne v osmdesátých letech vypadla tahle zpěvná melodie i s různými doplňujícími a protichůdnými instrumentálními melodickými doplňky a subdominantním refrénem - ejhle, zdálo se, že mám novou skvělou píseň... no jo, ale co teď zase s tím?
Ačkoliv jsem tehdy již určitý úspěch s řadou mých melodií měl např. u Ivana Mládka, je známo, že nabízení melodií a písní bylo a je vždy velice složité. (promiňte - při této mé zmínce o I.M. si sem nemohu nepřidat čerstvou informaci o druhém letošním čísle týdeníku Květy 2021, kde se Ivan v pěkném, otevřeném a velmi povedeném pětistránkovém(!) interview:  "Nestydím se za to, že jsem bavič" krátce o mně i naší písňové spolupráci sám zmiňuje. Jsem mu za to vděčen - dík Ivane:)
Jinak však nabízecí pokusy autorem / nezpěvákem bez vlastní kapely, pouze pomocí často primitivních, amatérsky nakňouraných demáčů z kazetového magnetofonu je hodně problematické a takovéto akce jsou samozřejmě vždy bez garance jakéhokoli kladného výsledku či úspěchu.

No, a právě tohle vždy bývá ten zásadní problém - pokud nejste zavedená skladatelská celebrita, kdy se vám o vlastním hudebním studiu pro tvorbu dokonalých hudebních nahrávek může jenom zdát... a to i když třeba máte o svém "uměleckém díle" mega hvězdné představy, tak věřte, tyhlety nejisté nabízecí pokusy, to je... hmmm, fakt těžký.

Právě v té době jsem jezdil jako zvukař s K.T.O. a tak jsem ve svých snech (přiznávám) pomýšlel dokonce i na Waldu. No, jo - tohodle příjemnýho, úžasnýho a férovýho barda jsem sice měl hodně blízko, jenže(?) - takovéto myšlenky a představy jsou vždy pochopitelně spojeny i s nejistotami a váháním.
A k tomu je tu ještě další velmi podstatná věc - co text? Když už, tak by se píseň přece měla nabízet už zcela hotová, dokonalá, kompletní...!? Ale jak na to?

Aby má píseň měla šanci kohokoliv zaujmout - aby se to vůbec dalo nějak zpívat a nejenom la-la-la lalala la-la-la... či s nějakými nesmyslnými vymyšlenými textovými slabikami, nebo zkomolenými pseudo-výrazy, sed jsem na to a text jsem si vyrobil sám. A když už? Tak co třeba(?), ač úsměvně naivní, zato rovnou text anglický!? :)))

OK:), se svými "hlubokými znalostmi" pár anglických slov pochytaných od šedesátých let při poslechu radia Luxembourg z písní Elvise, Beatles atd... atd... a s použitím česko/anglického slovníku mi to díky mé "básnické invenci" šlo celkem snadno a má kompletní píseň "AHOJ" byla šup na světě!:)))

HALLO (OSA-1982)

Hallo rain,
hallo wind,
hallo sun (odpověď: hej, hej, hallo)
(stupnicovitý vzestup):
la, la, la, la, la, la, la, la, la

Hallo ways,
hallo streets,
hallo town (odpověď: hej, hej, hallo)
la, la, la, la, la, la, la, la, la

Hallo hands,
hallo face,
hallo smile (odpověď: hej, hej, hallo)
la, la, la, la, la, la, la, la, la

Hallo nights, hallo days,
hallo boys, hallo girls,
hallo world,
hallo life,
hallo friends!

ref: I love you and you love me... :-)))

Hurááá! má nová "světová hitovka" je tady!:-) a tak teď musím své veledílo předvádět všude možně a kdekomu... a tedy samozřejmě i klukům z kapely K.T.O. 
Stejně jsem občas s kytarou před celou skupinou i Waldou předváděl a vyváděl své různé komické písňové parodie a legrácky, např. při několikadenních zájezdech, také párkrát na různých soukromých oslavách, nebo i jen tak u skvělého plzeňského piva, např. ve známém a oceňovaném výčepu v centru Prahy - restaurace "U Jelínků" :-)))

A ejhle - první pidi úspěch přišel záhy! Má píseň Hallo se z kapely tehdy zalíbila především Zdeňkovi Skarlandtovi. Ten mi ji pochválil a rovnou mi vstřícně nabídl podporu v tom, že mi pomůže s nahráním a nazpíváním slušnější a přijatelnější demonstrační nahrávky.
Pak jsme tedy po domluvě na to sedli u něj - resp. u nich doma v bytě v Karlíně (přítomna tehdy byla i jeho milá paní Marta Heinová / Skarlandtová:) 
píseň jsme se Zdeňkem nazkoušeli a akusticky nahráli jednoduchým playbackem:
1. nejdřív jsme na kazeťák natočili kytarový doprovod / Zdeněk 12strunka Ovation + současně dvojhlasný zpěv / Zdeněk druhý hlas
2. následně playbackem do základu drnkám své kytarové vyhrávky + Zdeněk mi ve vhodných místech píseň přibarvuje svými harmonickými barevnými tóny foukací harmonikou. 
Zdeněk tehdy odvedl fakt dobrou práci. Moc mi pomohl - za tu jeho kamarádskou podporu jsem mu byl vděčen a tak tyto mé hezké vzpomínky jsou tu stále. 

výsledek naší práce pro info > YouTube
i když nahrávka je mnohým přehráváním
z kazety na kazetu + digitalizací 
mobilem:-) bohužel dost zkreslená
- můj song "HALLO" je na YouTube zde -

Výborně! - "kompletní hotovou" písničku mám na kazeťáku, tak teď si o ní, za fajn šibalského povzbuzování Zdeňka Skarlandta, konečně snad promluvím přímo i s Waldou?
Nejjednodušší to bude na zájezdech, při občasných několikadenních šňůrách K.T.O. např. po Moravě, kdy jsme několik dní přebývali po hotelech např. v Brně - či někdy ještě lépe a výhodněji - ještě jižněji - ve větší blízkosti proslavených vinařských moravských regionů a sklípků(!)... ;-)))))
OK, skutečně se mi to s Waldou podařilo domluvit a tak jsem najednou seděl sám s kytarou v hotelovém pokoji proti Waldovi s Olgou Blechovou, brnkal jim pár svých nejlepších písňových nápadů a melodií - přehrál několik demo-snímků z kazeťáku...
No, nehodlám to natahovat a napínat - byť si dost dobře pamatuji některé detaily naší konverzace i s určitými nadějnými posunky, slovy i větami, kýžený přímý a okamžitý výsledek se pro mne tehdy u Waldy nedostavil.    

Mimo této písně HALLO, ke které jsem samozřejmě dodával, že tento můj text je pouze provizorní, pracovní a že by se píseň musela nechat otextovat nějakým dobrým, zavedeným profesionálním textařem/básníkem v nějakém předem dohodnutém textovém tématu, jsem Waldovi předváděl pár dalších svých melodií - pamatuji si, že oba zvlášť se zájmem reagovali na mou romanticko/baladickou věc, kterou jsem předváděl na kytaru i přímo - píseň "BALADY MÉ TY PSAL ŽIVOT SÁM"
4/4||: ami G| ami | ami | C | G | dmi7| ami| ami:|| (píseň mám zde v blogu v předminulém článku)

Měli jsme celkem čas a tak během klidné předobědové pohody oba občas až v určité rezonanci se zájmem poslouchali - a konkrétně u této písně se mimo melodie s mým moll-akord-harmonickým postupem Waldovi celkem zamlouval i text - zdálo se, že ten by byl pro něj tématicky jakž takž přijatelný - sám mi totiž k němu v podobně vystavěné písňové náladě rovnou přidával své příbuzně romantické další nápady...

K porovnání charakteru a tématiky podobných romantických písní
uvádím zde svou píseň "BALADY MÉ TY PSAL ŽIVOT SÁM" znovu: 
- demo snímek >melodie/text< na YouTube zde - 

Věc se tedy tehdy zdála jaksi otevřená a vypadalo by to snad i nadějně(?) - jenže? Ano, jenže. Opakuji - konkrétní výsledek mého snažení se bohužel nedostavil - myslím si však, vážení, že takovéto situace z našich životů jistě známe i mnohokrát opakovaně všichni - jako vždy, všude a ve všem, bývají, jsou a také i musí být nějaká ta JENŽE. že? Souhlas?? :-)
Domnívám se, jak jsem si tu konkrétní situaci, se všemi vedlejšími okolnostmi kolem, později znovu domýšlel - nějaká naděje tu tenkrát sice snad i bývala byla(?), či snad mohla být(?), JENŽE - pro konečný kladný a úspěšný výsledek zřejmě nebyla vhodná konstelace.

Především - Walda byl během svých předlouhých aktivních, hvězdných let obklopen celou řadou pro něj dokonalých, výborných a špičkových autorů - textařů, básníků...,
Navíc je tu dobře známá a naprosto běžná věc, že populární zpěváci velmi často raději sáhnou po nějaké již hotové světové písni, která třeba právě boduje ve všech světových hitparádách - k ní si nechají vyrobit český text a takováto počeštěná světo-hitovka, když pak okamžitě zní ze všech našich CZ rádií, má popularitu a okamžitý hvězdný úspěch už předem zcela zaručen.

Jako příklad přebírání "již hotových" zahraničních zaručených hitovek podobného romantického charakteru s příbuzně dobrodružnou tématikou amerického západu by se dala uvést např. Waldova píseň "Eldorádo" - americký orig. W.Jass; W.Stein / český text Ivo Fisher - Waldův "zaběhnutý dvorní" textař: "Jít a hledat Eldorádo, zbavené vší bídy člověčí, jít a hledat Eldorádo, kde je láska, mír a bezpečí..." (ach jo, proti takto obvyklým a vžitým praktikám při volbě repertoáru se začátečník prosazuje fakt těžko.)

Takže věc jsem chápal a přijal - Walda s Olinou neměli příliš velkou potřebu, ani důvod navazovat nějaký další vztah s někým...(?), s nějakým začínajícím autorem...(?) proč by měli při své již zavedené a jisté popularitě, při svém zaběhlém a ověřeném repertoáru dělat nějaké další nové nejisté pokusy...?

(navíc, nejsem sám, ani jediný, kdo se kdy/kde/komu snažil/snaží nabízet vlastní písňová dílka - vždyť přece, dle v našem národě snad až geneticky zakódovaného známého faktu > viz známé rčení: "Co Čech to muzikant" platí snad skoro stejně: Co Čech to skladatel!? nebo též: Co Čech to básník!? A protože i vy sami zde píšete své blogy - znáte to jistě také? Že? :))) 

...a mimo tohoto všeho, u Waldy v tom byly zřejmě i další věci, které jsem si přidal do souvislostí až podle dodatečných pozdějších událostí a faktů - myslím si, že W+O určitě již museli mít v hlavě svůj další, úplně jiný, jejich hlavní a nejpodstatnější životní plán - hned pár let na to zcela změnit svůj život a odejít z naší nepříznivé, totálně neperspektivní, nesvobodné a všedevastující socialistické éry sedmdesátých/osmdesátých let do USA.

Samozřejmě všechny tyto věci a okolnosti nemohu vědět zcela jistě a také je s určitostí ani netvrdím, je to jen můj pocit a jsou to mé soukromé vzpomínky - ale i tak - i přes tento můj tehdejší prvotní HALLO neúspěch - byly to a jsou i tak mé nezapomenutelné dva roky vzácné spolupráce - a právě i takováto úžasná epizodka, jako sedět v přátelském fajn rozhovoru na hotelovém pokoji sám proti Waldovi:) - kdy jsem já jemu měl možnost předvádět své vlastní nápady z mé hlavy... - byť to bylo a je už tak dávno - přesto i takováto vzácná vzpomínka má pro mne stále obrovskou hodnotu dodnes.
Vždyť o tom zde - mimo jiné - právě teď mohu vyprávět (a chlubit se;-) i vám milým kolegům spolublogerům - kterým, pokud jste tohle mé "spisovatelské veledílo" dočetli až sem, fakt moc děkuji! :))) 

- - - - - - -  

Píseň Hallo jsem měl nahranou na několika nabídkových kazetách a zkusil jsem to pak ještě párkrát u několika dalších zpěváků/zpěvaček...a úspěch? bohužel - stále nic moc:( 
Situace je to dost obvyklá a pochopitelná. Cizí díla jsou většinou přijímána s nedůvěrou a odstupem, každý si nejraději realizuje a prosazuje věci své vlastní, případně hledá rovnou ověřené hitové písně světových autorů s předem ověřeným a zajištěným úspěchem - což je samozřejmě pochopitelné.

- - - - - - -

A pak přišel rok 1989 a s mou prací kolem muziky a zvukařením byl konec. Mnohé důležité věci okolo nás se zcela změnily a tak i můj život nabral zcela jiné nové směry a horizonty...
Rok 1989 pro mne znamenal zásadní životní kotrmelec - jehož následkem pak postupně v mém životě přišly další řady velkých otoček a kotrmelců, kdy své písničky s brnkáním na kytaru jsem zcela opustil a začal jsem se zabývat zcela jinými věcmi, jinými důležitějšími činnostmi a životními plány...  
Tím, že jsem se tehdy od populární hudební branže zcela odpoutal, zdálo se, že se vším i s nějakou písničkou HALLO bude navždy konec. Má píseň tak ve svém notovém záznamu se svým prvotním úsměvným anglo-textem jen smutně ležela a spala v zapomnění na OSA i v mém šuplíku.

pokud vám zde v blogu píseň nemohu představit v notách, tedy prozatím
alespoň takto s harmonickými značkami akordů v taktech
první dvě noty / nebo-li první dvě slabiky textu
jsou před prvním taktem

Hallo...
4/4||C |C |C |C |C |C |dmi |dmi|

|dmi|dmi|G7 |G7 |G7 |G7 |C | G7|       

|C |C |C |C |C |C7 |F |F |

|F |F |C |C |G7 |G7 |C |C ||

refren:
||F |F |C7 |C7 |C7 |C7 |F |F |

|F |F |C7 |C7 |C7 |C7 |F |G7stop||

pro názornost a doplnění mého HALLO-článku rád přidávám fotky:

u podobných fotek z veřejných zdrojů vzpomínám na dva úžasné roky strávené s Kamarády táborových ohňů a Waldou  - z těchto chlapů - známých populárních osobností a muzikantů tu dnes zbývá polovina...

vzácný související dokument, se kterým se zde musím pochlubit znovu :-) 

má vzácná fotka z večírku Waldy + K.T.O s kamarády kapely ...

- - - - - - - - - - - - - -

- má píseň HALLO - pokus druhý 2002 -

Životy se nám přehouply do nového tisíciletí a já jsem se náhle pouhou náhodou dočetl ve Zpravodaji OSA o pořádání autorské soutěže písní pro děti "DĚTSKÁ NOTA 2002", kterou pro OSA pořádal Jan Krůta - Arcadia Art Agency a tak jsem na svou píseň HALLO sed znovu, text jsem pře/dopsal s textovými doplňky vhodnými pro děti a píseň jsem do soutěže přihlásil. 
 
HALLO - OSA / znovu se změnou
(s přidaným českým textem)  

Hallo Rain,
Hallo Wind,
Hallo Sun,  (hej, hej, hello)
příjemně zní jazyk anglický

Hallo Ways,
Hallo Streets,
Hallo Town, (hej, hej, hello)
každý pozná přízvuk typický

Hallo Hands,
Hallo Face,
Hallo Smile, (hej, hej, hello)
učí nás pan třídní Skalický

Hallo Nights, Hallo Days,
Hallo Boys, Hallo Girls,
Hallo World,
Hallo Life,
Hallo Friends

změna oproti původním vzestupům:
 la la la la la la la la la - jsou nyní:
...příjemně zní jazyk anglický...
...každý pozná přízvuk typický...
...učí nás pan třídní Skalický...

původní ref 1: 
I Love You and You Love Me

možný dětský ref 2:
Zpěv pomáhá v učení,
zpěv skvělé je cvičení! 

nebo další možnosti ref 3:
Hallo, každý rád ocení
anglických slovíček cvičení!
Hallo, zkuste též, vážení,
zpívání prospívá učení!

Svou píseň "HALLO, aneb zpívání prospívá učení!" jsem přihlásil se svým česko-anglickým textem jednoduchých anglických slovíček bez členů, s odůvodněním, že s těmito snadno zapamatovatelnými základními anglickými slovy a výrazy může být prospěšné seznamovat děti třeba již od mateřských školek.   
K přihlášce jsem přidal svůj názor, že takováto jednoduchá veselá písnička by mohla u malých dětí probudit zájem nejen o angličtinu - či cizí světové jazyky obecně - že by je to mohlo bavit, a navíc, že by to u nich současně prohlubovalo zájem o zpěv i muziku - zvláště pak by se jim mohlo líbit vyzpívávání durových stupnic v partituře mého "díla" obsažených :-)))

...a výsledek? CHA CHA CHA:) - jak u mne bývá dosti obvyklé...(?) Zase NIC. 
Mou píseň porota neocenila a nevybrala - i když jsem jako autor své představy o HALLO coby jakési novátorské písničce s novým, původním mým nápadem, obsahující anglická slůvka pro děti měl... - hmmm, a mrzí mne i to, že jsem se samozřejmě pak ani nemohl dozvědět důvod odmítnutí. A tak jsem se dál o věc přestal zajímat a proto také vůbec ani nevím, jaké jiné dětské písně v soutěži uspěly/neuspěly(?).
Já samozřejmě porotu i její tehdejší rozhodnutí před dvaceti lety respektuji, i když i k tomu bych měl a mám opět pro mne jakýsi dodatečně zajímavý poznatek:), který by též mohl patřit k historii této mé prozatím nerealizované a čekající haló písně... (snad o tom něco podrobněji někdy jindy?:)

Takže - tato má dnešní písňo-blogo-epizodka se týká prozatím neukončeného čtyřicetiletého příběhu jedné z mých melodií které stále věřím - a právě proto jsem tu teď na svém blogu 2021 se svými písněmi a zvláště i s mou HALLO znovu, abych tu takto pokračoval ve svém snažení, kdyby snad mohla přijít nějaká nová příznivá událost, či náhoda právě teď? u HALLO - byť třeba i v této současné, stávající mé textové podobě(?) - "neobvyklé anglicko-české" písničky pro malé děti?
Vážení - učitelé a učitelky na prvním stupni základních škol, ptám se - co myslíte(?), neměla by tato má "světová legračně anglická" píseň pro děti, či u dětí šanci? Podobně, jako je to s dětskými písničkami pánů Svěráka/Uhlíře?
Pokud jste se třeba zde na mém blogu octli pouhou náhodou - prosím, zkuste mi k tomu napsat váš názor. Nejlépe emailem v mém profilu. Děkuji.

- HALLO! nevzdáváme se! -
- dnes zde v mém blogu tímto zveřejněním činím nový pokus 2021 -

Vyznání mé milé písničce:)))

Milá HALLO, ty mé písničkové dítě - pokud už jsem si tě zde takto po letech znovu probudil, věř mi, že i přes náš prozatímně mizivý úspěch já v tebe věřím stále stejně, stejně jako tenkrát před desítkami let. Zkrátka, věřím v tebe stále dál. Víš ale, můj problém je ten, že já sám nejsem zpěvák, abych mohl se svými pěveckými dispozicemi a hlasivkami zářit v tvé široce klenuté a zpěvné melodii a navíc ani nejsem takový textař, abych si tě mohl troufnout otextovat s nějakým novým původním dokonalým nápadem na básnické úrovni... Vždyť - co se týče mého pěveckého projevu - tak to slyšíš přece sama, když v krátkém tvém refrénu zpívám textově legrační, dost dětinské pěvecké sólo při vyznání lásky:))) sám sobě: "I Love You and You Love Me" :))) (tento refrén Zdeněk se mnou nezpíval!:)

Víš, ale i přes tuto situaci jsem si nadále jist, pokud by tě někdo chtěl, uměl a dokázal opatřit kvalitním, dobrým neotřelým textem a nazpívala by Tě nějaké pěvecká hvězda, tak by Tě už dávno, jako zpěvný hit všude hráli a to možná dokonce i po celém světě?! :-)

A k tomu navíc mám představy i o dalších případných možnostech(!) - píseň HALLO, se vzájemným proplétáním dvou doplňujících se melodií by mola být dokonce vhodná i jako přitažlivý (nejspíš milostný?:) pop/country duet - píseň postavená na vzájemných odpovědích partnerské dvojice - na textovém dialogu, kdy oba hlasy spolu vzájemně vtipně koketují, dialogově se doplňují, aby třeba již v posledních osmi taktech verze, ve splynutí a souznění, zněly oba hlasy společně, dvojhlasně... - a stejně tak potom dál ve dvojhlasném refrénu...? Co myslíš? ;-)))

Haló HALLO - zdá se, že jsem toho zde o tobě již napsal až až moc, tak se teď ke konci jen tak do větru ještě zeptám, jaká snad bude naše konstelace dnes?
Teď, když jsem tě představil takto i se svým osobním příběhem zde v blogu?
Stane se vůbec něco? A přijde něco dál?
Uvidíme.
???

.- - - - - - - - - - 

Vážení a milí hudby-milovní spolublogeři, spolublogerky / muzikanti z české kotliny i všech přilehlých regionů a zemí - vy všichni, kteří jste se právě teď - byť třeba jen náhodou - dostali sem na můj blog a toto mé celé dílo jste si přečetli - umíte si vůbec představit takovéto mé výše popsané snažení, dokumentované na jedné jediné písni? Za čtyřicet let pár občasných pokusů a prozatím stále nic? Vždyť já na svou HALLO skoro už zapomněl! A až teď znovu, když si tady přehrávám své prastaré hudební kazety a vytahuji své dávné písňové pokusy, jsem se rozhodl, že to s některými svými písněmi zkusím před vámi znovu zde ve svém blogu. A těch mých písní i samotných melodií mám mnoho dalších... Má a bude to mít všechno nějakou cenu? No, třeba mi k mým pokusům a k mým písničkám napíšete aspoň nějaký svůj názor? Uvidíme???

 

- - - - - - - - 

> VÝZVA HALLO <
Invenční básníci/básnířky! Zkušení textaři/textařky! Dobří zpěváci/zpěvačky!
Jste tu mezi blogery nějací/nějaké????

V době kdy má píseň HALLO v osmdesátkách vznikla, nebyl web, ani sociální sítě,
nemohli jsme se propojovat pomocí blogů, nemohli jsme komunikovat emaily...

Až teď, koncem mého HALLO článku mne napadlo, zkusit vyprovokovat náhodu.
Pokud vás některé můj HALLO příběh inspiroval, nepřišel vám nějaký váš nápad?
Třeba původní zajímavé téma pro neotřelý kvalitní text?

A co vy kvalitní zpěváci/zpěvačky? Rádi byste si mou HALLO píseň zazpívali?

Teď jsem fakt zvědavej, co se stane!? Možná taky, že vůbec nic!??? :-)))
Taky dobrý:) - hlavně zdravíčko!

-chachachacha-
"Život je jen náhoda!"

Autor: Petr Zábranský | pátek 2.4.2021 10:10 | karma článku: 32,69 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Petr Zábranský

Za prezidenta si český národ zvolí "Prota"? Nebo ne? Jak to dopadne? Těšíte se?

Právě teď ve 14:00 skončilo první kolo prezidentských voleb 2023. Ačkoliv výsledky zatím známé nejsou, zveřejňuji zde na tyto důležité volby svůj pohled - a to jak jinak - po svém. A jak jste volili vy?

14.1.2023 v 14:00 | Karma: 21,87 | Přečteno: 557x | Diskuse| Poezie a próza

Petr Zábranský

Pokud mi hlava má nedává svolení, kterou z Hlav státu bych vybrat měl k zvolení? Co s tím?

Co s tím? Jak se rozhodnout? A jak zvolí národ? Najdem si prezidenta nejlepšího k zvolení? Jehož pak i dějiny Česka roku 2023 kladně ocení? Tedy já jedno už vím zcela jistě! A to, koho za svýho prezidenta rozhodně nechci! A co vy?

22.12.2022 v 22:22 | Karma: 26,06 | Přečteno: 576x | Diskuse| Poezie a próza

Petr Zábranský

Prezidentské volení? Kiks nezvrátí modlení! Tak bacha na další zpackanou pětiletku!

Na klíčové volení dejme pozor, vážení! A to proto, že v pětiletce další budem mnohem starší! A abych do výsledku voleb dokázal přežít hororový měsíc, zde recept: Dřív než stres mne utýrá-pomůže mi satira! A vám? Snad neuškodí!:-)

18.12.2022 v 8:08 | Karma: 21,07 | Přečteno: 524x | Diskuse| Poezie a próza

Petr Zábranský

Žijeme v šťastné době? Co vy na to, kolegové blogeři? A co volba prezidenta? Těšíte se?

Nechci zde příliš přemýšlet a rozepisovat se o složitých otázkách naší současnosti i když na šou kolem prezidentských voleb jsem nažhavenej a zvědavej už teď. Proto se tomu budu věnovat příště. Stavete se, blogeři / voliči! Proto!

12.12.2022 v 14:14 | Karma: 19,27 | Přečteno: 618x | Diskuse| Poezie a próza

Petr Zábranský

Ještě jednou jsem tu se soutěží EPIGRAM 2021, dnes navíc i s drobnými osobními přídavečky

Přiznávám, že mé slušné umístění v tak prestižní soutěži vypsané Syndikátem novinářů ČR mne velmi potěšilo a tak, abych k tomu mohl pár věcí ještě dodat, máte mne tu s báječným Epigramem 2021 znovu.

23.11.2021 v 11:11 | Karma: 31,41 | Přečteno: 482x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
jsem bývalý televizní technik ČST Kavčí hory, také zvukař zpěváků a různých kapel např: Waldemar Matuška + KTO; dále CountryBeat J.Brabce s Naďou a Karlem Černochem; také "Sešlost" L.Nekudy s J.Cieslerem, občas i s panem Milošem Kopeckým; také klubového pořadu "Album" Jiří Suchý, J.Molavcová... a další různá estrádní představení se zpěváky a umělci, např: Jaromír Mayer, Antonín Gondolán, Karel Štědrý, Lubomír Lipský, Helena Růžičková, Pavlína Filipovská a další... 

K tomu všemu jsem od studentských let i sám trochu muzikant, který se snaží věci a složitosti současného světa kolem nás odlehčit alespoň tu a tam svými veršíky, písničkami se špetkou humoru, či legrace.

K mému muzikanství patří i má spolupráce na tvorbě písniček s Ivanem Mládkem - dvacet čtyři společných písní (mé melodie/Ivan texty) např: My máme chaloupku v Blatné; Malíř olejových obrázků; My jsme kluci od vody; Indián; Vdova z Barrandova; Zadrhnutý drc; Vyklepnul jsem Denisu; Já a můj kamion (s paprikou za milion:); Vánoce v Ďáblicích...
Podobně společně jako s I.Mládkem jsem spoluautorem i písně/dechovky "Zvedněme se dědkové" s Josefem Zímou, text+zpívá J.Z. Všechny tyto i různé další mé písně si můžete poslechnout na YouTube:
- Mládek / Zábranský společné písně
s mými fotkami a mini příběhy mne pak najdete i na mém instagramu:
- https://www.instagram.com/mydreamwok/

Sranda musí bejt, souhlasíte blogo-přátelé? :-))
Zvu vás, stavte se! ;-)